У вашому кошику немає жодного товару
Каталог



29.01.2017

Шановні покупці!

Переконливо просимо Вас, перевіряйте товар при отриманні!

26.12.2016

Графік роботи на свята!!!

16.11.2016

Ексклюзивне новорічне мило ручної роботи ТМ Шелсі!

27.04.2016

Графік роботи  на травневі свята






Які ще категорії товарів Ви бажаєте купувати на нашому сайті?
Одяг
Сувеніри
Косметичні засоби
Дитячі іграшки
Господарьскі товари
щось інше

Казковий горщик

Посуд із чавуну - посуд з казки.

(Або декілька міфів про чавунний посуд...)

 

   


Чавунець - це горщик з казки, який готує сам, ніби за помахом чарівної палички. Він вимагає мінімальної турботи, але зате економить ваш час і сили в самому процесі готування.

Як би не розвивалися високі технології, пропонуючи нам все нові і нові варіанти кухонного начиння, суперматеріали, антипригарні покриття, розумні каструлі, начинені датчиками й іншою електронікою по самі ручки, чавун - вічний, і йому зберігають вірність і професіонали, і гурмани.

Чавун відомий по всьому світу: китайський вок, середньоазіатський казан, російська чавунець. Навіть найідеальніший горщик для фондю (какелон) повинен бути з чавуну (він універсальний, в ньому можна робити і сирне фондю, і м'ясне, і шоколадне).

Чавун використовують для смаження, запікання, томління, для варіння на пару і для фритюру.

Багатьох чавун лякає своєю вагою і капризами, про нього складено вже чимало міфів, які не завжди відповідають реальності.

Чавунні міфи:

1. Краща чавунна сковорода - та, яка залишилася від бабусі. Нині таких не роблять.

Це неправда. Сучасному чавуну репутацію кілька зіпсували виготовлювачі, що захоплюються високими технологіями «антипригарне покриття», який в разі чавуну просто надлишковий. Але залишилися і ті виробники, хто робить чавунний посуд «по старинці» - без емалі і інших надмірностей.

2. Чавунний посуд вимагає підготовки для експлуатації.

Це так. По-перше, перед використанням посуд необхідно ретельно вимити, нагріти на плиті до температури вище 100 ° С і нанести тонкий шар рослинної олії. Це сприяє якнайшвидшому збільшення товщини необхідної масляної плівки на поверхні чавуна, яка і є тим самим «натуральним антипригарним покриттям».

3. Чавунний посуд можна мити будь-якими миючими засобами.

Неправда. Не варто застосовувати сучасні мильні засоби, які як раз зруйнують необхідну масляну плівку. Краще використовувати абразиви, чавун - матеріал пористий, дрібні подряпини (навіть якщо вони виникнуть) завдадуть йому менший шкоди, ніж їдкі луги, на раз вбивають все жирне і живе. З цієї ж причини не варто мити чавун в посудомийних машинах. Краще використовувати миючі засоби з найменшим вмістом шкідливих речовин, ПАР, і іншої хімії.

4. Чавун - вічний матеріал, його нічим не зіпсуєш.

Схоже на правду. Дійсно, у чавунній посуду немає терміну зберігання, і чим частіше ви її експлуатуєте, тим краще вона вам служить. Тим не менше, «вбити» можна і чавун. Якщо ви зберігаєте в ньому їжу, або довго замочувати перед миттям, або не витираєте насухо, - чавун може не просто заіржавіти (що не є недоліком і легко усувається), але може підхопити який-небудь грибок. Чавун не любить вологи. Він любить жар.

5. Чавун підходить тільки для повільного томління.

Це зовсім вже неправда. Чавун - рекордсмен домашнього «фастфуду». Так, він довго нагрівається, зате витримує дуже високі температури і краще будь-якої іншої посуду тримає тепло. Немає іншого такого матеріалу, який ідеально підходив би для хвилинної обжарювання стейків, коли полум'я гуляє по сковорідці. Просто треба трохи почекати, поки ця сковорідка нагріється, а потім вже приступати до процесу. У великому чавунному казані звичайна картопля смажиться за пару хвилин, навіть якщо його не різати дрібною соломкою, а закладати половинками.

Приємного Вам апетиту!